Голяма е популярността на бърз кредит последните няколко години. Той се е превърнал в предпочитан, полезен и бърз метод за заемане на пари, предоставящ навременно решение при всякакви ситуации. Все повече стават и фирмите предлагащи бързи кредити на територията на България. Това от своя страна е в полза на нуждаещите се от кредит, даващи им възможност за по-голям  избор. По-надолу ще обърнем внимание на всички въпроси касаещи бърз кредит и възможността да се сдобием с него. 

Най-добрите кредитни компании в България

5
Профи кредит
от 100лв
До 5000лв
От минимум 4 мес
До максимум 24 мес
Срещу лична карта
Български граждани или постоянно пребиваващи
Доказуеми доходи
Изплащане на равни месечни вноски
Бърз кредит

Какво всъщност е бърз кредит? 

Бърз кредит е всъщност заем, който се отпуска за кратък период (обикновено от 30 до 90 дни). Този краткосрочен заем се предоставя на физически лица от финансови институции (небанкови), като се изисква краткосрочен план на погасяване, без да има нужда от поръчител или гаранция. В рамките на няколко минути, одобрените лица, могат да разполагат с така необходимите средства. В България бърз кредит е регулиран от Закон за потребителски кредит, за да се избегнат евентуални злоупотреби.

Откриване на правилната фирма за бърз кредит 

Преди да кандидатстваш за кредит, трябва да намериш правилната компания, като обърнеш внимание на условията и услугите, които предлага. Информация за оферти и промоции може да се намери от интернет сайтовете на фирмите, също е важно и мнението на други потребители, като впечатления и опит, най-често споделени във форуми. Също е важно да се направи сравнение на предлаганите услуги. В интернет пространството има определени сайтове със актуална информация за фирмите и опция за сравнение на предлагания от тях бърз кредит. 

Форми на кандидатстване за Бърз Кредит

На територията на република България съществуват два утвърдени типа за кандидатстване и получаване на бърз кредит.

Онлайн

В днешно време почти всичко може да се извършва онлайн, от комфорта на собствения ви дом. Така е и с кандидатстването и вземането на бърз заем. След избирането на предпочитаната фирма или банка, потребителят въвежда желаната сума и личните си данни. Справката обикновено отнема няколко минути, като се проверява кредитната история на лицето, неговия трудов и осигурителен статус. Ако човека е одобрен, може да се сдобие с желаната сума почти веднага, на същия ден.

Офлайн 

Има много хората предпочитащи да кандидатстват за кредит на място в офис. И в този случай се изискват документи за самоличност и последваща проверка за евентуално потвърждение. Този метод отнема повече време от онлайн варианта. Ако човека е одобрен, сумата може да бъде взета на ръка, чрез банков превод, пощенски запис.

Изисквания към кандидатстващия за Бърз Кредит 

Както споменахме по-горе винаги от клиента се изисква документ за самоличност. За да се удостовери, че това е същия човек, а не някой представящ се за друг. Заедно с това се одобряват само лица на възраст от 20 до 75 години с българско гражданство. Също так е необходимо валидна банкова сметка в българска банка, за да може кредитора да ви преведе парите. Взема се в предвид и кредитното състояние, трябва да сте с нормална кредитна история.

вземи бърз кредит

Каква сума мога да изтегля?

Сумата, която може да получите варира от 50  до 5000 лева. Като всеки кредитор определя свои лихвени проценти, период на погасяване и други политики. Като обикновено за по-малки суми до 1000 лева, не се изисква проверка на кредитна история. Но ако желаете по-голяма сума, кредиторът ще изисква от вас повече лична информация, включваща месторабота, доходи и съществуващи други кредити.

Период на погасяване

Обикновено периода за изплащане на Бърз кредит е от 5 до 30 дни, като трябва да погасите вашия онлайн кредит с еднократно плащане. Кредиторите предоставят и възможност за удължаване на срока на погасяване, но трябва да се знае, че това е платена услуга и ще трябва да заплащате определен сума за удължаването в период от 7 до 14, а понякога до 30 дни.

Лихви по кредита 

Когато се заемат пари, трябва да се обърне специално внимание на лихвените плащания. При небанковите финансови институции лихвените проценти са по-високи отколкото при банките. За успокоение на хората се направиха промени в Закона за потребителския кредит, с цел да се прекратят злоупотребите от страна на кредиторите и безразборно големи лихви. В частност поставяне на таван на Годишен Процент на Разходите, което означава че ГПР не може да бъде повече от 50% от главницата по кредита.

Кога мога да подам документите си за Бърз кредит? 

За Бързи кредит особено онлайн може да кандидатствате 24 часа в денонощието, но обикновено кандидатурите се разглеждат между 8:00 и 22:00 часа. Повечето от фирмите предлагащи кредити работят всеки ден, включително събота и неделя. Но за по-голяма сигурност е добре да проверите работното време на кредитодателите предварително и да сте сигурни, че ще получите своя кредит навреме.

бърз кредит веднага

За какво най-често се тегли бърз кредит?

Причините са най-различни в зависимост на приоритетите на хората.

На всеки човек може да се наложи да прибегне до бърз кредит, и е хубаво че те съществуват. Понякога ни трябват пари за ежедневни разходи преди заплата. Всички знаем, че в един дом все нещо се поврежда и има нужда от непредвиден ремонт, или смяна на част на колата. Също и за по-сериозни причини, като влошено здравословно състояние. А защо да не ни послужат за една непланирана, но дълго жадувана почивка.

Често задавани въпроси

Мога ли да получа бърз кредит, ако съм безработен?

Да, ако имате стабилни и законни доходи (например от отдаване на обект под наем) и добро кредитно състояние.

Мога ли да взема бърз кредит без доказани доходи?

Да, ако заемате пари от небанкова организация. При теглене за първи път, кредиторът може да ви отпусне заем до 800 лева.

Колко време отнема вземането на бърз кредит?

Отговор дали сте одобрен, получавате в рамките на 30 минути. В много случаи, след подписването на договора, е възможно да получите парите още същия ден.