4.5
leno
От €4,000
До €2,500,000
Срещу обезпечение
с недвижим имот
Независимо от лоша кредитна история
Гъвкав гратисен период за всеки

Компанията Leno предоставя онлайн кредити за хора и бизнеси, които не могат да вземат заем от другаде, защото нямат достъп до банково кредитиране по една или друга причина. От фирмата смятат, че финансовата система трябва да работи еднакво за всички и всеки трябва да има достъп до кредитиране. Тяхната мисия е да помагат в затруднени финансови ситуации, в които не е достатъчно просто да изтеглиш бърз кредит. 

Leno дават кредити на физически лица и фирми срещу ипотека на недвижим имот, независимо от това каква кредитна история имате, дали може да докажете доходи и дали имате други задължения. Поради тези и други причини е възможно всички останали кредитори да Ви отказват отпускането на онлайн кредити. Екипът на Лено работи с най-добрите специалисти, за да покрие изискванията на клиентите, партньорите и регулаторите. 

Фирмата вече има над 75 000 обработени заявки за кредит и предоставени над 44 000 000 лева на клиенти. Leno е финансова институция, която има подкрепата на японски инвеститори, с които през 2021-ва стартират кампанията “Плати навреме, дари навреме”. Лено даряват 10% от лихвата от всяка платена навреме вноска за важна кауза по избор на клиента.

Видове кредитни услуги, предлагани от Лено

Видове кредитни услуги, предлагани от Лено

Лено отпуска кредити както за физически, така и за юридически лица, като предоставя гъвкави условия и бързо обслужване. Целта на дружеството е да осигури достъп до кредитиране за всеки. Когато банките и другите финансови институции Ви откажат заем, защото имате лоша кредитна история, нямате поръчител, не можете да докажете доходи, нямате оборот и имате много натрупани задължения на най-различни места, Leno няма да Ви обърне гръб. Leno предоставя пет вида онлайн кредити.

Кредит за всеки

Това са кредити, които са предназначени за хората и фирмите, които по някаква причина не могат да вземат заем от банка в момента, когато имат нужда от него. Лено е на разположение да бъде от полза във всеки случай, когато имате нужда от бързо и лесно одобрение. Независимо от наличието на лоша кредитна история, или липсата на доказуеми доходи, поради които останалите кредитори отказват финансиране, Лено може да бъде от полза за Вас. Освен всичко останало, предлагат и гратисен период до 3 години, както и моментално усвояване на част от кредита, а ако сте заели бизнес финансиране и сте го изплащали редовно, можете да получите и 90% кешбек на платените лихви.

Кредит срещу ипотека

Тези кредити са ипотечни и отново са предназначени за хора и фирми, които имат отказ за заем от банкова институция. Ако сте в затруднено положение, но не искате да продължавате да плащате наем години наред, вероятно е време да намерите мечтаното жилище. Естествено, въпросът с финансирането не е лесен и често се оказва най-голямата въпросителна при взимането на такова важно решение, като закупуването на жилище. За щастие, ипотечните кредитите от Лено са създадени така, че да е възможно да ги изтеглиш, независимо от ограничаващите обстоятелства. Сумите, които отпускат са от €4,000 до €2,500,000, независимо от лоша кредитна история, липса на доходи или обороти, данъчни задължения, други кредитори, възбрани и др.

Кредит за твоя бизнес

Кредит за твоя бизнес

Тези кредити са специално създадени от Лено за корпоративни клиенти, които търсят алтернативни финансови институции, освен банковите. Лоялните им клиенти дори успяват да намалят цената на кредита си, като накрая получават обратно 90% от платените лихви, при редовно изплащане на бизнес кредитал Друго голямо предимство е, че можеш да избереш кауза и да помагаш на добра кауза. Инициативата “Плати навреме, дари навреме” има за цел да намали просрочията, като за всяка платена навреме вноска, даряват 10% от лихвата за кауза по твой избор.

Кредит за рефинансиране

Това е заем, който обединява всички досегашни бързи кредити от съмнителни кредитори. Със своята безупречна репутация и бидейки пазарен лидер, Лено са предоставили над 39,600,000 лева от 2013 г. насам. Малко по малко, компанията се превърна във водеща финансова институция в България. А рефинансирайки други кредити при тях, получавате и следните предимства:

 • Одобрение до час въпреки всичко
 • Достъп до ипотечен или бизнес кредит от €4,000 до €2,500,000
 • Възможно одобрение, независимо от лоша кредитна история, липса на доходи или обороти, данъчни задължения, други кредитори, възбрани и др.

Кредит при лоша кредитна история

Това са кредити, които са обезпечени с имот за хората и фирмите с лоша кредитна история в Централния кредитен регистър. Хубавото на кредитите при Лено е, че можете да очаквате бързо и лесно одобрение за суми до €200,000, въпреки лоша кредитна история и всички други причини, поради които останалите кредитори отказват финансиране. Освен всичко останало, можете да се възползвате и от гратисен период до 3 години и моментално усвояване на до €2,500.

Защо да изберете Лено?

Защо да изберете Лено?

 • “Лено” АД е законно дружество, което има регистрация в БНБ от 2013-та. То е подкрепено от японски инвеститори и има чиста репутация. С годините Leno се превърна във водеща финансова институция в България, на която може да се има доверие.
 • Имате възможност да вземете ипотечен или бизнес кредит от €4000 до €2 500 000, въпреки всичко (лоша кредитна история, липса на доходи или обороти, данъчни задължения, други кредитори, възбрани и други). Одобрението става до час, като част от кредита може да се усвои веднага. Не е необходимо да се чака по цели седмици. Лено превеждат до €2500 веднага, а останалите пари от заема – след вписване на ипотеката, без да чакат удостоверението за тежести да излезе.
 • Другото предимство на тези онлайн кредити е, че имат гъвкав гратисен период за всеки до 3 години. Започвате да изплащате главницата по ипотечния или по бизнес кредита след три години, а лихвата – след 6 месеца. По този начин вноската в началото ще бъде €0.00, тоест няма да има такава.
 • При редовно изплатен бизнес кредит се връщат 90% от платените лихви. А при рефинансиране на други ипотечни кредити, Лено поема всички нотариални разходи.
 • Има организирана благотворителна инициатива, която цели да намали просрочията. Това е “Плати навреме, дари навреме”, при която за всяка платена навреме вноска се дарява 10% от лихвата за кауза по избор на клиента.
Как да кандидатствате за кредит от Лено?

Как да кандидатствате за кредит от Лено?

Важно е да знаете, че онлайн кандидатстването в сайта на Leno не Ви обвързва с нищо. Няма такса за разглеждане на кредит, а попълването на формата за искане на кредит става много бързо. Когато искането бъде регистрирано в системата на Лено, то автоматично ще се разпредели към някой от кредитните им експерти. При първа възможност, Вашият личен кредитен консултант ще се свърже с Вас за първоначална и безплатна консултация, за коментиране на кредита и обезпечението. Одобрението на заема става до час.

Какви са предимствата и недостатъците на Лено 

 • Лено имат добра репутация и са доказали, че може да им се има доверие;
 • Служителите на Leno работят бързо, затова няма да се бавят с одобрението;
 • Има висок процент на одобрени кандидати;
 • Имате възможност за предварително усвояване на част от кредита;
 • Има гъвкав гратисен период;
 • Общо оскъпяване;
 • Получавате бонус – безплатна застраховка;
 • Няма „събиране на вземания“;
 • Има дарителска кампания „Плати навреме, дари навреме“, при която, ако месечната вноска се внася навреме, 10% от лихвата отива за важна кауза, избрана от клиента;
 • При редовно изплащане, Лено връща 90% от платените лихви, а по този начин оскъпяването се приближава до банковото;
 • Гратисният период по главницата е до 3 години, а по лихвата – до 6 месеца. Вноската в началото ще бъде €0.00. 

Недостатъкът е, че за да вземете заема, трябва да ипотекирате някакъв недвижим имот. Преди да кандидатствате, уверете се, че можете да изплатите кредита. В случай, че не успеете, ще загубите ипотекирания недвижим имот.

Как да се свържете с Leno

Как да се свържете с Leno

Можете да намерите експертите от Leno, като се обадите на национален телефон 0700 42 442 . Те имат офис в София (Ellipse Center, бул. “Цариградско Шосе” 96, етаж 7). В него служителите отговарят на този телефон: 02 445 20 60. Имат и офис в Пловдив (Hebros Quarter, бул. “Марица” 154A, етаж 11). А в него служителите отговарят на телефон: 032 347 474. Може също да се свържете с кредитните консултанти на Лено, като пишете на имейл адреса им: [email protected]

Заключение

Важно е да се обръщате към регулирани кредитори, а “Лено” АД е финансова институция, вписана в регистъра на БНБ от 2013-та година. Това значи, че Лено работи, спазвайки законите на Република България. Също така, “Лено Инс” ЕООД е застрахователен брокер, вписан в регистъра на КФН и кредитен посредник, вписан в регистъра на кредитните посредници на БНБ. Всичко това прави Leno фирма, на която може да се има пълно доверие, когато става дума за онлайн кредити.

Добро предимство при тази кредитна компания е, че обръща внимание на благотворителността. Leno има своя инициатива на име “Плати навреме, дари навреме”, в която се финансира важна кауза, избрана от клиента. Даряват се 10% от лихвата от всяка редовно платена вноска.

Leno

Често задавани въпроси

Колко време ще отнеме одобрението на кредита от Лено?

Колко бързо ще Ви одобрят зависи от Вас. Пратете всички необходими документи и ако от Лено нямат допълнителни въпроси, ще получите одобрение до един час. За да получите по-бързо одобрението, важно е да подготвите всички документи за обезпечението, с които разполагате, защото те ще бъдат нужни на Вашия кредитен консултант, а впоследствие ще бъдат разгледани от юридическия отдел на Лено. Ако Ви трябва рефинансиране или обединяване на други кредити, заличаване на възбрани и изпълнителни дела, трябва да имате всички актуални документи за дължимото към момента.

Препоръчително е да кандидатствате за реалистичен размер на кредита спрямо стойността на обезпечението. Това ще помогне на риск отдела на Лено да Ви даде положителен отговор моментално. Бъдете бързи при комуникацията с екипа и те ще Ви отвърнат със същото. Ако Ви трябва предварителна сума за изваждане на документи, свържете се с Вашия кредитен консултант.

Какви критерии за одобрение има Лено?

От Лено искат финансовата система да работи еднакво за всеки, затова предоставят кредити на хората и бизнесите, които не са одобрени от банките. Мисията на Leno е кредитиране при възможно най-малко изисквания. Необходимо е само:
-да сте на поне 18 години; 
-да предоставите приемливо обезпечение с недвижим имот;
-да са спазени изискванията на ЗКНИП (Закон за кредитите за недвижими имоти на потребители).
Лено одобряват физически и юридически лица, независимо от:
-свръхзадлъжнялостта по бързи и други кредити;
-лоша кредитна история (или липса на кредитна история);
-липса на официални доходи или обороти;
-липса на бизнес план или финансови отчети;
-възбрани от ЧСИ и изпълнителни дела;
-данъчни задължения;
-възраст над 65 години;
-всички други причини, поради които останалите кредитори и банките отказват.
Задължително ли трябва да се предостави обезпечение, за да се изтегли кредит от Лено? 
Задължително е да се предостави обезпечение, за да вземете заем. Лено отпуска суми между €4000 до €2 500 000. Обезпечението може да е Ваша собственост или на трето лице. Това могат да бъдат:
-Апартамент или студио;
-Къща или етаж от къща;
-Офис, магазин или гараж;
-Цяла жилищна сграда, офис сграда или хотел;
-Индустриален имот или фабрика;
-УПИ или ПИ (урегулиран поземлен имот или поземлен имот).

В определени случаи Leno приемат също идеални части, автомобили и други.

Каква ще бъде лихвата?

Лихвата на “Лено” АД е фиксирана и започва от 6.96% на година за корпоративни клиенти. Тя зависи от няколко неща:
-покривате ли критериите за  корпоративен клиент;
-каква кредитна история имате;
-какво е финансовото Ви състояние;
-стойността и ликвидността на обезпечението;
-поръчителите, в случай, че имате такива;
-икономиката.
   
Може да се наложи Лено да Ви предложи по-висок лихвен процент, но въпреки това те ще направят всичко възможно да Ви предоставят добър срок и гратисен период, за да предложат най-добрите условия на пазара.

Какво следва, след като Лено одобрят кредита?

Кредитен експерт от Лено ще се свърже с Вас, за да Ви консултира относно документацията, която е необходимо да имате, включително стандартните:
-Данъчна оценка;
-Удостоверение за семейно положение;
-Удостоверение по чл.87 ал.6 от НАП;
-Кадастрална скица на обекта.

В случай, че вече имате тези документи, подписването при нотариус ще стане много скоро. Запазва се час в подходящ за Вас ден в града, в който живеете. Нотариусът изповядва сделката и се подписват следните документи: 
-Договор за кредит;
-Нотариален акт;
-Няколко деклараци.
Щом ипотеката бъде вписана, Лено ще Ви преведе сумата до няколко часа по банков път.