4.9
Vivus
от 50лв.
До 1500лв.
Срещу лична карта
Български граждани или постоянно пребиваващи
Срок за връщане до 30 дни
Заяви онлайн

Vivus e една от най-известните и предпочитани фирми за бързи кредити в България, която предлага онлайн заеми с гъвкави условия. Дружеството е собственост на „ВИВУС.БГ“ ЕООД със седалище и адрес на управление в гр. София. Тегленето на кредит от Vivus е напълно сигурно, тъй като държавният орган Българска народна банка осъществява контрол върху дейността на финансовата институция.

Търговската марка е позната в 11 държави по света и оперира на българския пазар от 8 години. Към настоящия момент, вече има 200 000 регистрирани потребители в сайта на vivus.bg. Който желае да получи първи безлихвен заем, бързо и качествено обслужване и съдействие по всяко време, може да се обърне към авторитетната небанкова институция Vivus.

Условия за кредит от Vivus

Условия за кредит от Vivus

Условията при кандидатстване за кредит от Vivus са много лесни. На първо място, трябва да сте български гражданин и да бъдете на възраст на или над 18 години. Необходимо е и да попълните вярна информация в регистрационната форма на vivus.bg. Кредитните изисквания на тази компания са минимални. Не се налага да осигурявате гаранти и поръчители. Може да ви отпуснат различни видове бързи кредити без да изпращате документ за доказване на дохода ви. Дори и да не работите на трудов договор, можете да попълните своята заявка онлайн и да изчакате становището на кредитора.

Vivus безлихвен кредит

Основното предимство на Vivus е, че предлага първи безлихвен кредит на най-новите си клиенти. Все пак първото нещо, което потребителите гледат е лихвата и колко ще се оскъпи заемът им. Но в този случай лихвата наистина е 0% и ще върнете точно толкова колкото сте изтеглили. Разбира се, условието е да изплатите своя първи заем в срок без никакви закъснения.

Ако проявявате интерес към услугата безлихвен кредит, трябва да изключите възможността за теглене на някаква голяма сума от сорта на 20 000 лв. Все пак Vivus е небанкова финансова институция и предлага по-малки суми. Размерът на вашия безлихвен кредит от Vivus може да бъде от 50 лв. до 600 лв. Безлихвените кредити са и с по-кратък срок на погасяване, в случая от 5 до 30 дни като клиентът сам избира за какъв период да върне сумата.

Тегленето на безлихвен кредит от фирма Vivus не е свързано с попълване на куп документи както е при обикновените потребителски кредити. При кандидатстване трябва да предоставите единствено валидна лична карта. Тук е важно да отбележим,че компанията най-вероятно ще направи проверка в Централния кредитен регистър, затова е хубаво да имате и добра кредитна история. Кредиторът разглежда и отговаря на онлайн заявките до 15 минути. Ако сте одобрени за кредит от Vivus без лихва можете да получите парите си по банков път или в брой на каса на Easypay.

Безлихвеният кредит може да бъде полезен в много случаи, например когато се появи непредвиден разход или просто не ви стигат парите до заплата в текущия месец. Освен, че няма да ви се начисли никаква лихва, не трябва да плащате и каквито и да било допълнителни такси. И по този въпрос може да се направи сравнение с потребителските кредити, отпускани от банките. При тях може да се наложи да платите такса за кандидатстване, за откриване на нова сметка, ако желаете да получите парите си по банков път и т.н. Но при този тип бързи кредити като безлихвения заем от Vivus няма подобни такси.

Vivus

Кредит до 500 лв.

Имате възможност да вземете и бърз кредит до 500 лв. от кредитната компания Vivus. За целта, трябва да следвате 4 лесни стъпки. Първо, трябва да влезете в сайта и с помощта на кредитния калкулатор да изберете размера и срока на кредита. След това е необходимо да попълните регистрационната форма, за да може Vivus да ви създаде профил в платформата и да следите статуса на заявения заем.

Когато ви предоставят договора, трябва да го прочетете внимателно и да се запознаете с условията. Ако сте съгласни с тях, трябва да натиснете бутона „Потвърди“ и да изчакате да разгледат заявката ви. При кандидатстване за бързи кредити до 500 лв. от Vivus, ще получите SMS или имейл ако сте одобрени. Тогава остава само да получите парите си по избрания начин.

В случай, че имате нужда от кредит до заплата, тази услуга е перфектното решение. Тя също попада в промоционалната категория безлихвен кредит, но само за нови клиенти. Тоест, ако това ще бъде вторият ви заем от Vivus, вече трябва да използвате кредитния калкулатор, за да проверите какви ще бъдат лихвата и годишният процент на разходите. И в този случай кандидатстването става изключително бързо и лесно.

Даже и да нямате трудов договор, няма повод за притеснение, защото така или иначе няма да изискат от вас да изпратите документ за доказване на доход. Единствено трябва да попълните формата за онлайн заявка и да изчакате отговор. Междувременно, ако имате някакви въпроси може да се свържете с Vivus и в чата на живо. Любезните консултанти на фирмата са на ваше разположение при нужда от съдействие.

Vivus Кредит до 1000 лв.

Кредит до 1000 лв.

Ако ви допаднат условията на Vivus, може да кандидатствате и за кредит до 1000 лв. по всяко време. За суми над 600 лв. вече не важи офертата за безлихвен кредит дори и да сте нов клиент, така че ще трябва да ползвате кредитния калкулатор и да изчислите с колко ще се оскъпи заемът ви.

Като при всички бързи кредити, колкото по кратък период на погасяване изберете, толкова по-малка лихва ще платите. Например, ако кандидатствате за 1000 лв. и изберете най-краткия срок от 5 дни, ще трябва да платите лихва от 5.52 лв. при годишен процент на разходите от 49.5%, а общата сума за връщане ще стане 1130.08 лв. При избор на най-дългия срок за връщане (30 дни), сумата ще нарастне до 1240 лв.

Когато изберете опцията 1000 лв. от калкулатора, ще видите съобщение, което ви приканва да влезете в профила си, за да кандидатствате за повече от 600 лв. Ако все още нямате профил, трябва да си направите регистрация на vivus.bg, което ще ви отнеме само няколко минути. Създаването на акаунт всъщност е много полезно за клиентите, защото могат да следят състоянието на самия кредит.

В профила си можете да намерите информация за цялата дължима сума, падежната дата на вашия заем, начините за плащане на вноските и т.н.  Процедурата по кандидатстване за кредит до 1000 лв. също е максимално опростена и не налага посещения на физически офиси. Заявяването на желания финансов продукт и известяването относно становището на кредитора стават онлайн.

Кредит до 1500 лв.

Максималната сума, която можете да изтеглите от фирмата за бързи кредити Vivus е 1500 лв. Сигурно си мислите, че за такава сума изискванията са по-строги и процедурата по кандидатстването е по-трудна. Но нищо подобно – Vivus ще ви предостави кредит до 1500 лв. без да изисква поръчител или доказване на доходи. Можете да кандидатствате по същия начин изцяло онлайн. Трябва да си направите профил, да изберете параметрите на кредита и да въведете вярна лична информация.

При кредитите до 1500 лв. също е по-добре да избирате по-кратки срокове на погасяване. По този начин оскъпяването ще бъде минимално. Но все пак трябва да се съобразите и с личните си финансови възможности и да прецените дали ще успеете да платите за по-кратък период.

Просрочените задължения водят до допълнителни разходи и проблеми, така че гледайте да ги избегнете. Може би най-добрият вариант е да изберете нещо по средата. Например, във фирма Vivus среден период за погасяване на кредит от 1500 лв. е 15 дни. Тогава лихвата ще бъде в размер на 25.18 лв. при годишен процент на разходите 49.9%, а общата сума за връщане – 1761.07 лв.

Как се плащат вноските по кредита от Vivus

След като вече сте одобрени, можете да плащате вноските по вашия Vivus кредит по три начина. Единият е да направите плащането по банков път. За препоръчване е да внесете сумата в Ти Би Ай Банк, Първа Инвестиционна Банка, Банка ДСК, Пощенска Банка или Алианц Банк. Това са банките, с които работи Vivus и вашият превод ще бъде получен максимално бързо. Вторият начин за погасяване на вноските по кредит до 1500 лв. е на каса на Easypay. За целта, трябва да посетите най-близкия офис и да предоставите данните на Vivus, вашето име и ЕГН.

Третият начин за плащане на вноски по кредит е чрез Cashterminal. В този случай, от главното меню на терминалното устройство трябва да изберете „Банки, Кредити, Лизинги“, а след това – Vivus.bg. Необходимо е да въведете своето ЕГН, да направите плащането и след това да вземете бележката.

Желателно е да пазите тези бележки, за да имате все пак някакъв документ, че сте извършили плащане. Единственият недостатък на метода Cashterminal е, че не връща ресто и трябва да приготвите точната сума за вашата вноска. Ако сте забравили точно колко трябва да внесете, на помощ идва вашият профил в сайта на Vivus. Както споменахме, там може да следите дължимите вноски и цялата информация за кредита.

Удължаване на срока на кредита

Удължаване на срока на кредита

Кредитната компания Vivus отлично разбира, че на всеки се случва да не планира добре своите финанси и да закъснее с плащането на вноските по заема си. Затова кредиторът предлага услугата за удължаване срока на кредита с още 7, 14 или 30 дни. За тази цел обаче, клиентът трябва да заплати съответната такса за удължаване, която е посочена в сайта. Ако удължите срока на своя кредит, той ще остане в редовност и ще си спестите всички проблеми с просрочени задължения. Когато направите плащане за тази услуга, ще получите имейл и СМС с нова падежна дата.

Често задавани въпроси

Мога ли да взема бърз кредит от Vivus без поръчител?

Да, за бързите кредити, които фирма Vivus предлага не се изисква поръчител.

Трябва ли да посетя офис на Vivus ако искам да кандидатствам за кредит?

Не се налага. Кандидатстването за кредит от Vivus става изцяло онлайн.

Какви са начините за получаване на кредит от Vivus?

Можете да получите сумата по банков път или на каса на Easypay.

Мога ли да удължа срока за погасяване на своя Vivus кредит?

Да, предлага се такава услуга, но трябва да заплатите съответната такса, която е процент от размера на кредита.

За колко време става кандидатстването за кредит от компанията Vivus?

Онлайн формата за попълване е много кратка и заявките се разглеждат до 15 минути.