Виртуална кредитна карта

Виртуална кредитна карта всъщност е безплатна онлайн услуга, с която разполагат собствениците на кредитна карта. Тя не е физически продукт издаден от банкова или небанкова компания. Виртуалната карта е предоставена на клиенти от същия издател на кредитната карта, които желаят да пазаруват онлайн. Тя е един кредитен номер, който може да се прилага само веднъж, ако не е използван след кратко време е напълно невалиден с цел защита на клиента от измами. 

Най-добрите кредитни компании в България

4.9
Vivus
от 50лв.
До 1500лв.
Срещу лична карта
Български граждани или постоянно пребиваващи
Срок за връщане до 30 дни
Заяви онлайн
4.8
easycredit
oт 200 лв
до 9000 лв
от 3 месеца
до 13 месеца
усвояване до 24 часа
срещу лична карта
Заяви онлайн
4.8
Профи кредит
от 100лв
До 5000лв
От минимум 4 мес
До максимум 24 мес
Срещу лична карта
Български граждани или постоянно пребиваващи
Доказуеми доходи
Изплащане на равни месечни вноски
4.6
soscredit
от 50лв
До 7000лв
От минимум 3 мес
До максимум 60 мес
Срещу лична карта
Български граждани или постоянно пребиваващи
виртуална кредитна карта

Предимства

  • Виртуалната кредитна карта се предоставя само на основния собственик на кредитна карта, а не на втори или трети лица притежатели на вторични карти.
  • Собствениците на тази карта могат да ползват само веднъж кредитния номер и да осъществяват транзакция. След това плащане този номер става неактивен и неизползваем. Отличен метод за защита от евентуални крадци на данни на частни лица.
  • Също така Виртуална кредитна карта е активна само за кратък период от време, определен от издателя на картата.
  • Притежателите на тази карта имат минимален и максимален кредитен лимит на плащания.
  • Ако във виртуална кредитна карта има останала наличност, то тя се кредитира обратно във физическия, индивидуален акаунт на кредитодържателя.

Виртуална кредитна карта софтуер

Специфичен софтуер се предоставя на картодържателя, той се инсталира на компютъра му за да се генерира междинен номер, който се свързва с постоянния такъв на кредитната карта. Имайки този номер всеки може да пазари онлайн, бързо, лесно и по всеко време.

Сигурност

Много важно е това, че този междинен номер не може да бъде проследен и да доведе до разкриване на самоличността на притежателя на кредитна карта. В днешно време всичко се случва онлайн и да бъдат защитени личните ви данни е изключително важно. Виртуална кредитна карта осигурява още повече сигурност, когато пазарувате в интернет. За всеки случай е хубаво да я захранвате само със средства необходими за дадената покупка, ако нещо се случи ще загубите само наличната сума. 

Защо хората предпочитат виртуална кредитна карта

Все повече нараства популярността на този вид карти сред виртуалните купувачи на стока. Хората са привлечени най-вече от сигурността, която дава. Почти е невъзможно да се направи копие на виртуална кредитна карта, защото тя не е физическа. Затова хората са по-защитени срещу посегателства върху личните им данни, ако пазаруват с нея, а не с нормална кредитна карта.

виртуална кредитна карта

За какво да внимаваме

За да ползвате активно своята виртуална кредитна карта трябва да имате надеждна интернет връзка. За това, ако ви е възможно избягвайте обществени и незащитени Wi-Fi мрежи. Същото важи и за онлайн банкирането. Избягвайте въвеждане на специфична информация като име и парола, номер на дебитни и кредитни карти.

За пазаруване в интернет е по-добре да използвате популярни марки или сайтове които са ви познати. Проверете дали търговеца е предоставил лична информация, като адрес, телефон, имейл. Редовно проверявайте компютъра си за вируси, те са доста опасно нещо. Могат да доведат до повреда, да осигурят достъп до ваша лична информация на неправилни хора и др.

Корпоративни потребители

Виртуална кредитна карта е чудесен способ за дейността на шефовете на корпоративни организации. Това е така, защото те могат да осигурят на екипа си бърз контакт до корпоративната сметка при необходимост от плащания, без да се налага да се издават индивидуални кредитни карти. Този метод осигурява един лесен мониторинг на транзакциите и делегиране на платежи.

Как да взема виртуална кредитна карта

Първото нещо което трябва да направите е да посетите вашата банка, нужно е да бъде направена карта с деноминация. Следва осигуряване на 16-цифрен номер на виртуална кредитна карта и генериране на този номер на кредитната карта. Слагате в картата толкова пари, колкото искате за да осъществите желано плащане и тя ще бъде кредитирана в личният ви профил.

С тази карта не трябва да се притеснявате за изтичане на периода на валидност или да добавяте CVV номер при използване, както при кредитната карта. Виртуалната е много лесна за боравене, сигурна и надеждна.

Избери виртуална кредитна карта

Срок на валидност

Срока на валидност на тези карти е между 24 и 48 часа. Но е възможно да намерите и банка, която осигурява по-дълъг период на използване. Като реално е възможно само едно онлайн заплащане и след това тя става невалидна.

Често задавани въпроси

Какво представлява номер на виртуална карта?

Това е номер на кредитна карта, различен от този на личната ви кредитна карта. Но направените покупки ще се отчитат в извлеченията на кредитната ви карта все едно сте използвали нея.

Виртуалната карта има ли пин код?

Не, виртуалната карта няма ПИН, както и магнитна лента. Тя е създадена за пазаруване в чуждестранни и български сайтове и осигурява максимална защита на парите ви.

Защитени ли са данните ми, ако пазарувам в Амазон?

Да, Амазон е всеизвестен и сигурен онлайн търговец и няма нужда да се притеснявате за каквито и да било злоупотреби. Проблем представляват нови и не толкова популярни интернет търговци.

Какво е ПОС терминал?

ПОС терминал приспособление за приемане на плащания, както от дебитни така и от кредитн карти. Тези устройства се вграждат в други системи или са стационарни.