Не е рядкост да се отпускат Кредити Независимо От Цкр. Въпреки че забавянето на вноските със сигурност се отразява на кредитната история на лицето, фирмите за бързи кредити са по благосклонни да отпуснат кредит. При бързите заеми съществува човешкия елемент и фирмите обръщат внимание не само на кредитния регистър, ами и на причините за неговото влошаване. Ако хората в тази ситуация са искрени и това положение е било временно, сигурно ще получат желания заем.

Най-добрите кредитни компании в България

5
Профи кредит
от 100лв
До 5000лв
От минимум 4 мес
До максимум 24 мес
Срещу лична карта
Български граждани или постоянно пребиваващи
Доказуеми доходи
Изплащане на равни месечни вноски

Какво е ЦКР

В ЦКР се пазят данни за броя на ползваните кредити, кредитните институции отпуснали сумите, усвоените суми, вид на кредита, използван и оставащ размер по кредитите. Също така броя просрочвания за над 30, 90 и 180 дни.

От сведенията, които се пазят в ЦКР на БНБ се възползват банковите и небанковите институции. Това включва информация за просрочени и непогасени кредити за последните 5 години.

Кредитната история показва последователността при погасяване на дългове в миналото и към този момент. Тя се разделя на безупречна, положителна (с минимални забавения над 30 дни), влошена  (необслужвани кредити над 90 дни), много лоша ( кредити на загуба, които не се погасяват и към този момент). Съществува и още една категория, при която клиента е в много тежко финансово състояние и до този момент има заеми и не ги погасява повече от 6 месеца.

Какво представляват бързи кредити независимо от ЦКР?

Хора независимо от кредитната си история могат да кандидатстват за бързи кредити. Това са краткосрочни, високоликвидни заеми, което ги прави подходящи за клиенти с лошо кредитно състояние. Най-често бързи кредити независимо от ЦКР могат да се отпускат на хора от небанкови организации, които индивидуално преценяват за всеки един клиент.

Кредиторите предлагат опция за кандидатстване онлайн. Заем онлайн е изключително удобен, защото преминавате през цялата процедура за отпускане на кредита, без да напускате дома си и и да се стресирате излишно.

Фирми отпускащи кредити независимо от ЦКР

На територията на България оперират фирми, които отпускат кредити независимо от ЦКР. Тук ще споменем някой от тях.

Рапида (Rapida)

Рапида предлага кредит на вноски с поръчител-гарант, дори при лошо ЦКР и без реални доходи. Одобрението на заявката за кредит отнема 60 минути. Отпусканата сума е от 2000 до 7000 лева, с месечно оскъпяване от 4.16% и месечна вноска от 210.42лв. Заема от Рапида се отпуска за период от 12 до 60 месеца. Сумата може да бъде получена същия ден по банков път.

Вива Кредит (Viva Credit)

Вива Кредит отпуска заеми независимо от ЦКР, без доказване на доход, с обезпечение на имот. Сумата която се отпуска е между 5000 и 90000 лева. Цялата процедура по отпускането на кредита е почти моментална. Месечното оскъпяване е по договаряне с вноски от 166.67лв. Заема се отпуска за срок от 1 година до 5 години.

Условия за получаване на кредити независимо от ЦКР

Един от начините да получите кредити независимо от ЦКР е като намерите гарант или поръчител, това може да бъде ваш роднина или приятел. Друг начин е да предложите на заемодателя имот(апартамент, къща) на ваше име като залог. 

Важно е да знаете, че кредита за хора с лошо ЦКР е с по-висока лихва от нормалните заеми. Това е доста значим факт и за това е добре да пазите добрата си кредитна история и да внимавате за кредитното си досие в ЦКР.

Често задавани въпроси

Как да избера най-удачния кредит за мен?

При избора на заем при толкова много финансови оферти предлагани на пазара, е най-удачно да се посъветвате с професионалист. Също така да посетите онлайн страниците на платформи, които са специализирани в правенето на сравнение на отделни заемодатели и кредитните им продукти. Това ще ви помогне да се насочите, към най-правилния продукт за вас.

Мога ли да кандидатствам за бързи кредити независимо от ЦКР?

Обезателно се проверява кредитната ви история. Ако сте кандидатствали във фирма, която не изисква проверка, то вашия кредит ще бъде обезпечен с високи лихви.

Колко трябва да чакам за отговор и кога мога да си получа парите?

Отговор на молбата ви за кредит може да получите веднага или до няколко часа. А за да получите желаната сума след одобрение обикновено отнема от един час до 24 часа. Всичко това зависи от това дали сте кандидатствали в определеното работно време на фирмата.

Как мога да изплащам вноските си?

Има няколко регламентирани начина за плащането на вноските, съобразени с клиента. В офис на кредитната компания, в клон на EasyPay, по банков път и др.