4.5
musketari
Вземете или Рефинансирайте ипотеката
При най-добрите условия на пазара
Безплатно и без ангажимент
Отнема 5 минути
Оферти до 48 часа

Musketari.bg е финтек компания, която предлага много полезна услуга – помощ при търсенето на най-подходящия ипотечен кредит. Целта на Мускетари е да се реши въпросът с кредитирането на жилище по-бързо, по-лесно, по-удобно и по-приятно. Платформата Musketari.bg съчетава възможностите на технологията с опита на най-добрите финансови консултанти и тяхната експертиза при договарянето на финансови продукти. Така се осъществява прозрачен и достъпен за всички процес. 

Тази компания предлага услугите си безплатно на потребителите – без излишни такси, без да губи времето с ненужни срещи, без текстове с дребен шрифт. Когато решите да купувате жилище с кредит, необходимо е да знаете цялата информация, за да сте спокойни. Но не всеки разбира финансовите теми и въпроси, а услугите на Мускетари са създадени, за да осигурят на потребителя експертна подкрепа. Така няма да се тревожите дали сте намерили най-изгодния кредит за своя дом.

И не на последно място, Мускетари е марка на компанията “Кредит Навигатор” ООД, която е регистрирана като кредитен посредник в БНБ. Това значи, че може да се има пълно доверие за качеството на услугите на Musketari.bg.

Какви са предимствата и недостатъците на Мускетари

Какви са предимствата и недостатъците на Мускетари

 • Събират и сравняват актуални оферти от всички банки на българския пазар в рамките на 48 часа;
 • Помагат за по-лесния избор на банка и осъществяват комуникация с избраната;
 • Преговорят с банката по клаузи от Договора за кредит;
 • Правят редовно проучване на пазара;
 • Постигат възможно най-изгодните условия и подготвят документацията;
 • Правят всичко необходимо, за да не се налага да се съобразявате с графици на различни места и осъществяват срещите в удобно за Вас време;
 • Имат и физически офис, и дистанционно обслужване, като работят с клиенти от цялата страна;
 • Предоставят услугите си безплатно, защото банките им плащат възнаграждения, а Вие пестите пари;
 • Кредитните им консултанти договарят заема, а те имат над 15 години опит и са едни от първите на пазара;
 • Съкращават сроковете за работа. Те стигат до сделка поне 10 дни по-бързо от средното за пазара;
 • Предоставят лични дигитални консултанти – финансови експерти, които събират от хората нужната база данни, за да разберат потребностите за кредит на всеки един човек и за да намерят най-подходящите оферти. При необходимост, те предоговарят точки от договора, общуват редовно с банката, така че до нея да стигне важната информация навреме. Общо взето, те защитават нуждите Ви и са до вас през цялото време до сключването на сделката;
 • Не е необходимо клиентите да ходят на срещи, защото целият процес е изнесен в интернет и е лесен за проследяване. В платформата е отразен всеки един от ключовите моменти в процеса до сключването на сделката. Чрез нея се знае на какъв етап е търсенето, а цялата нужна информация се намира в личния профил;
 • Комуникират с оценителите, а това е важно, защото различните банки използват различна методология на оценяване. Ако не се обърне внимание, клиентът може да получи одобрение, но за много по-ниска от исканата сума;
 • Съдействат при избора на застраховател и нотариус.
Видове кредитни услуги, предлагани от Мускетари

Видове кредитни услуги, предлагани от Мускетари

Мускетари предлагат помощ във връзка с две кредитни услуги – ипотечни и такива за рефинансиране. Хубавото е, че при първите са успявали да договорят цялата сума за имота от банката. А когато става въпрос за рефинансиране, добре е да знаете някои неща. Ако имате изтеглен ипотечен заем преди повече от година, най-вероятно ще можете да подобрите условията му.

Лихвите на банките в момента са по-добри, така че пълното или частичното покриване на вече изтеглен кредит с парите от нов ще бъде по-изгодно от това да не се предприема нищо. Но за да не отделяте Вие време и усилия, Мускетари ще направят анализ, а Вие просто ще предоставите документите от предишната сделка. Комуникацията с банката за доказване на доходи и с оценителите на имота за нова оценка се осъществява от екипа на платформата.

Ако има нужда от изваждане на още документи, отново Musketari.bg се заемат със задачата. След рефинансирането няма да плащате повече от необходимото и ще спестите много пари с времето. В момента дори има банки, които поемат частично или цялостно разходите по прехвърляне на ипотеката. Процедурата става за около месец.

Защо да изберете Мускетари?

 • С помощта на Мускетари ще Ви бъде по-лесно да се ориентирате за размера на кредита, който може да изтеглите, защото екипът прави предварителна проверка в НОИ и ЦКР. Освен това, в Musketari.bg има калкулатори, с които лесно може да се провери максималната сума, която може да се изтегли във вашия случай (според доходите и разходите Ви). Има възможност също да напишете размер на месечна вноска, която може да си позволите и срок на заема, за да си определите бюджет.
 • Обикновено клиентът приема всичко, което му се предлага от банката, включително допълнителни продукти или задължения (например да държи определен депозит в банката). Но някои клаузи могат да се предоговорят с помощта на Мускетари.
 • Екипът на Musketari.bg не само осъществява координация на всички страни в процеса (банка, брокер, оценител, застраховател, нотариус). Той не спира да работи за Вас, дори след като вече сделката е приключила. Вашият консултант следи пазара и при поява на възможност за подобряване на кредита, той се свързва с Вас, за да спестите пари.
Как да кандидатствате за кредит от Мускетари?

Как да кандидатствате за кредит от Мускетари?

Попълнете въпросник за 4-5 минути, след което с Вас ще се свърже финансов експерт. Той ще събере оферти и ще Ви помогне да изберете най-добрата след сравняване на условията. Това става в рамките на 1-2 дни, след което започва подготовката на документите. Мускетари помагат дори при най-заплетените казуси и банката Ви одобрява в срок от 2-3 седмици. Следва изповядване на сделката при нотариус, което става до месец след одобрението.

Как да се свържете с компанията

Можете да се свържете с Мускетари от 9 до 21 часа през всички дни от седмицата. В сайта им има чат, имат и офис на адрес: бул. „Черни връх” № 25 А, Бизнес център “Хемус”, ет 4, Офис № Б4.2. Можете да ги намерите на телефон: 0888111845 или да им пишете на един от двата мейла: [email protected] и [email protected]

Заключение

Когато стане дума за теглене на кредит за купуване на жилище, нещата са сериозни и трябва да се вземе информирано решение. Такова финансово обвързване е необходимо да се направи след задълбочен анализ на много фактори. Нужно е да се обмисли каква е сигурността на работното място, в каква валута да се изтегли кредита, как да се погаси, за колко време и още куп неща. Нужен Ви е финансов специалист, който да има време да се заеме с нещата така, че накрая да сте сигурни, че изборът Ви е правилен. А Мускетари събират различни оферти, обмислят предимствата и недостатъците им и дават експертното си мнение.

Чрез тяхната платформа лесно може да се кандидатства за ипотека или за намаляване на вноските по текущ заем. По принцип, първата банка, на която се обаждаме е готова да отпусне кредит и всички правим грешката да не търсим други оферти. Може би, защото нямаме време или не ни се занимава с това или може би, защото не разбираме, но повечето хора наистина се нуждаем от специалист, който да ни помогне. А най-добрите предложения не се намират с връзки. Необходимо е добро познаване на пазара (който се мени всеки ден) и създаването на конкуренция между банките. Това са нещата, които екипът на Мускетари осъществява.

Освен това, всичко около покупката на нов дом може да създаде стрес. Изникват въпроси за това дали ще отпуснат заема, каква сума ще дадат, каква ще бъде лихвата, какви ще са условията, кога ще могат да се вземат парите и много други. Някои неща в договора не са ясни, а Musketari.bg осигуряват финансов съветник, който помага с отговорите на всички въпроси. Тяхната професионалната помощ е от началото до края – от проучването на пазара до усвояването на кредита. Това позволява този важен момент от живота да бъде изживян с минимално напрежение.

Често задавани въпроси

Мускетари занимават ли се с отпускане на кредити?

Не, те са посредник за отпускане на кредити. Тяхната задача е да договорят най-изгодния заем за клиента.

Колко струва услугата им?

Услугата на Musketari.bg е напълно безплатна за потребителя, защото те получават възнаграждение от банката, което няма нищо общо с кредитите на хората и няма да ги оскъпи.

Колко време отнема процедурата?

Средното време за получаване на кредит е между 30 и 40 дни. С Мускетари ще спестите половината от това време и няма да се налага да правите почти нищо. Те общуват с банките, събират оферти, предоговарят условията и подготвят документите.

Защо просто да не звънна директно на моя познат в банката?

Дори служителите на висока позиция в банката няма да успеят да направят това, което успява да направи екипът на Musketari.bg. Той кара банките да се конкурират за Вас, а и не само. Тази компания получава преференциални оферти с отстъпки, защото предоставя голямо количество клиенти. Дори и да сте избрали вече банка, кредитният консултант ще опита да я подобри.

Защо да не се обадя в моята банка?

Имате сметки и депозити в една банка и мислите, че тя ще Ви даде най-доброто предложение, защото от дълги години сте лоялен клиент? Но практиката показва, че при взимане само на една оферта, тя се оказва не най-изгодната на пазара. Нужни са оферти от няколко банки, за да има конкуренция между тях.

Защо всички не ползват тази услуга при положение, че всичко изглежда страхотно?

Колкото по-развит и прозрачен е пазарът, толкова по-търсени са кредитните съветници. У нас 8 от 10 кредита се взимат без професионална помощ, а във Великобритания 8 от 10 ипотеки се правят с помощта на експерт. От работата с кредитен консултант печелят всички. Вие получавате най-добрата оферта без да полагате много усилия, а банката работи с вече консултирани клиенти.