Най-изгодната кредитна карта

Да избереш най-изгодната кредитна карта не е толкова лесна задача. Финансовите компании оферират много и разнообразни кредитни карти, с различни предимства и параметри. В процеса на ползването им кредитните компании предлагат много оферти, отстъпки и награди под формата на точки. По принцип клиентите се насочват към карти с висок кредитен лимит и по-дълъг безлихвен период, през който да могат да изплатят задълженията си по кредитната карта.  

Най-добрите кредитни компании в България

4.9
Vivus
от 50лв.
До 1500лв.
Срещу лична карта
Български граждани или постоянно пребиваващи
Срок за връщане до 30 дни
Заяви онлайн
4.8
easycredit
oт 200 лв
до 9000 лв
от 3 месеца
до 13 месеца
усвояване до 24 часа
срещу лична карта
Заяви онлайн
4.8
Профи кредит
от 100лв
До 5000лв
От минимум 4 мес
До максимум 24 мес
Срещу лична карта
Български граждани или постоянно пребиваващи
Доказуеми доходи
Изплащане на равни месечни вноски
4.6
soscredit
от 50лв
До 7000лв
От минимум 3 мес
До максимум 60 мес
Срещу лична карта
Български граждани или постоянно пребиваващи
най-изгодната кредитна карта

Характеристики на най-изгодната кредитна карта

При избора на най-изгодната кредитна карта трябва да обърнете внимание на няколко важни аспекта, като:

  • Гратисен период: Колкото по-дълъг е той толкова по-добре. Това е екстра срок, през който употребявате средства и може да ги възстановявате без лихва.
  • Суми обратно: Вече повечето карти имат тази опция, но условията и сумите могат да са различни.
  • Годишна поддръжка: Това е едно от най-важните условия, което трябва да съблюдавате при избора на карта.
  • Допълнителни услуги: Те могат да бъдат платени и безплатни. Това са SMS с детайли по транзакция, преводи, попълване на баланса.
  • Комисионна: Винаги се насочвайте към карта без комисионна или с минимална такава.

Най-изгодната кредитна карта-видове

Бяла карта VISA

Това е утвърдена карта на българския финансов пазар. Над 65 000 български граждани притежават такава. Това е VISA карта, най-разпространения вид за разплащане не само в страната, но и навсякъде по земното кълбо. Много хора избират именно нея, защото е позната навсякъде и се приема в различни обекти и магазини. Бяла карта VISA ви дава свободата да резервирате самолетни билети, хотели в чужбина, да пазарувате, където пожелаете.

MasterCard

MasterCard е друга изключително популярна и използвана кредитна карта в България и по целия свят. MasterCard оферира премиум продукти, включващи Mastercard Platinum, World Elite Mastercard, Mastercard Gold. Те от своя страна ви осигуряват намаления при пазаруване, почивки, резервиране на хотели, ресторанти. Притежателите на World MasterCard се ползват с преимущества при пътуване с авиолинии, като безплатна застраховка. На летищата имате право на екстра безплатен багаж, намаления в търговски вериги, при закупуване на бижута, дрехи и други.

Избери най-изгодната кредитна карта

Най-изгодна кредитна карта без трудов договор

На българския финансов пазар се предлагат доста кредитни карти за хора, които не са на трудов договор и не се изисква доказване на средства. Единственото условие е да имате валидна лична карта, поръчител не се изисква.

AVON Mastercard от Райфайзен Банк 

Кредитна карта за различни видове плащания и покупки за ежедневни разходи. По нея разполагате с минимум 1000 лева, също така тя се издава и в евро. Лихва заплащате само върху изразходваните средства. Регулярните вноски покриват кредитния лимит. С Райфайзенбанк сте информирани непрекъснато за падежни дати, транзакции, преводи и вноски.

Кредитна карта MaxiCard от ДСК 

За тази карта може да кандидатствате онлайн или ако предпочитате в офис на банката. От вас не се изисква доказване на доход и процедура по одобрение е лесна и бърза. Максималната отпускана сума е до 1000 лева. Разполагате с 15 дни за да внесете минимума по кредитната карта и вие решавате кога. Също така може да внасяте и пари над кредитния лимит и да ги използвате за различни плащания. Ако съумеете да внесете цялата сума на време не плащате лихва. Картата може да използвате в България и в чужбина.  

най-изгодната кредитна карта

Често задавани въпроси

Какво да избера MasterCard или Visa?

Избора е изцяло ваш, просто трябва да обърните внимание на условията, които предлагат компаниите. MasterCard и Visa оферират много и различни промоции, бонуси, подаръци. Разучете ги добре и направете най-добрия избор според нуждите си.

Кои са таксите при използване на кредитна карта?

Ако имате намерение да си вземете кредитна карта е добре да проучите прилежащите такси, които ще трябва да заплащате. Като такса за теглене от банкомат в страната и чужбина, годишна такса.

Как да избера най-изгодната кредитна карта?

За да сте най-сигурни в избора си, обърнете внимание на лихвен процент при плащане на ПОС терминал и при теглене в кеш, годишна такса.

Ще пътувам в чужбина мога ли да използвам кредитната си карта?

Ако разполагате с Visa или Mastercard няма да имате никакви проблеми да правите плащания. При съмнения от ваша стана винаги може да се свържите с кредитната компания, издател на вашата карта.

Какво е Mastercard Universe? 

Mastercard Universe е карта от ново поколение, предлагана от Пощенска банка. Иновативна с модерен дизайн, тя е метална и от много висок клас. Носеща много бонуси и привилегии на своите собственици.