Платинена кредитна карта

Платинена кредитна карта е финансов продукт от най-висок клас. Тя е символ на престиж и благосъстояние. В днешно време много банки предлагат платинена кредитна карта. Собствениците на тези карти имат висок кредитен лимит, редица бонуси и промоции, безплатни застраховки. Намаления при резервация на самолетни билети, хотели, рент-а-кар, ползване на летищни салони, пазаруване в търговски обекти. Карта осигуряваща незабавен достъп до средства, плащанията с нея са лесни и безпроблемни.

Най-добрите кредитни компании в България

4.9
Vivus
от 50лв.
До 1500лв.
Срещу лична карта
Български граждани или постоянно пребиваващи
Срок за връщане до 30 дни
Заяви онлайн
4.8
easycredit
oт 200 лв
до 9000 лв
от 3 месеца
до 13 месеца
усвояване до 24 часа
срещу лична карта
Заяви онлайн
4.8
Профи кредит
от 100лв
До 5000лв
От минимум 4 мес
До максимум 24 мес
Срещу лична карта
Български граждани или постоянно пребиваващи
Доказуеми доходи
Изплащане на равни месечни вноски
4.6
soscredit
от 50лв
До 7000лв
От минимум 3 мес
До максимум 60 мес
Срещу лична карта
Български граждани или постоянно пребиваващи
платинена кредитна карта

Характеристика на платинена кредитна карта

За разлика от стандартната, платинена кредитна карта има по-големи такси за поддръжка и по-висока годишна такса. Обаче кредитния лимит, с който разполагате е много висок. Карта с дълъг гратисен безлихвен период. Обикновено без краен срок на погасяване. Желаещите да се сдобият с тази екскузивна карта могат да избират между три вида валута- лев, американски долар, евро. Разполагате с правото да захранвате картата със собствени активи, които може да използвате над кредитния лимит. Вие избирате, кога да погасявате дълга си. Като собственик на платинена кредитна карта можете да издавате допълнителни карти на свои близки и роднини. Карта с чип, което дава една по-надеждна защита срещу посегателства и измами.

Банки офериращи платинена кредитна карта

Първа инвестиционна банка- Fibank

Fibank предлага на своите настоящи и бъдещи клиенти Mastercard и Visa Платинена. Символ на успех, просперитет и надеждност. Кредитни карти с онлайн заявка или кандидастване в един от офисите на банката. Карта с годишна такса от 250 лева, а при плащания на ПОС терминал годишната такса е 16%. Кредитният лимит е от минимум 15000 до максимум 50000 лева. Дълъг безлихвен период до 45 дни. 

Като притежател на Mastercard Платинена и Visa Платинена вие получавате редица отстъпки, намаления, специално отношение. Едно от тези специални предложения е Priority Pass. Международна програма, която ви дава възможност да се възползвате от комфортен и стилен престой в над 1200 салона за почивка на летища по целия свят. Няма значение колко пъти ще посещавате летищни салони или с коя компания сте закупили билетите си.

Притежателите на платинена кредитна карта имат право на допълнителни карти за свои роднини. Удобство с безконтактни плащания за суми до 100 лева.

видове платинена кредитна карта

Уникредит Булбанк- UniCredit Bulbank

Уникредит Булбанк представя на вашето внимание международни платинени кредитни карти Visa Platinum и MasterCard Platinum. Visa Platinum е с висок кредитен лимит до 100000 в лева или евро. Издаването и отнема от 48 ч. до 5 работни дни. Месечната лихва е 1,30 % и се начислява върху изразходваните средства. Първата година от ползването на картата годишна такса не се начислява, след това тя става 100 евро. Периода на погасяване е от 1-во до 15-то число с минимална вноска 3%. Гратисният срок е дълъг до 45 дни. Право на издаване на допълнителни карти към тази на титуляра.

С MasterCard Platinum разполагате със средства от 30000 до 100000 лева. Месечният лихвен процент е 1.60%. Годишната такса за тази карта възлиза на 100 EUR.

Притежателите на Visa Platinum и MasterCard Platinum се ползват с намаления, отстъпки и преференции. Безплатен достъл до летищни бизнес салони. Картодържателите имат възможност да включат своята карта в дигитален портфейл като Apple Wallet и Android Wallet. Картодържателите получават известия за извършени транзакции, плащания, тегления, преводи, също така и актуална наличност. Също така тези карти са снабдени с висока и надеждна защита при плащания на ПОС терминали и теглене от банкомати.

Райфайзен банк

Райфайзен банк предлага Visa Platinum

Visa Platinum е символ на успех, постижения, предполагаща отлично обслужване и даваща достъп до специални услуги и привилегии. С всяка покупка както в страната, така и в чужбина печелите точки за лоялност. Към картата на титуляра могат да се издават допълнителни карти. Възможност за безконтактни плащания за суми до 100 лева.

Кредитни карти с онлайн или заявка в клон на Райфайзен. Те се издават в лева или евро, с кредитен лимит в диапазон от 7000 до максимум 70000 лева. С дълъг гратисен период до 45 дни и годишна лихва от 16.8% само върху изразходваната сума. Тази платинена кредитна карта има такса за издаване и такса на годишна основа от 260 лева.

избери платинена кредитна карта

Често задавани въпроси?

За колко време се издава кредитна карта?

Платинена кредитна карта се издава за 2 до 5 години, при желание от страна на картодържателите картата може автоматично да се поднови. Нова карта се издава и при наличието на дефекти, като надраскване, прегъване, пречупване.

Какво е Priority Pass?

Това е ексклузивна програма, която осигурява на картодържателите на златна и платинена кредитна карта престои в салони на над 700 летища. Независимо от авиолинията, която сте избрали или класата на полета. VIP салони осигуряващи комфортен, удобен престой преди полет.

Мога ли да имам повече от една кредитна карта?

Да, може да притежавате няколко кредитни карти. Това зависи от финансовите ви възможности. 

Кога не е подходящо използването на кредитна карта?

Не е подходящо да я използвате, когато сте изразходвали голяма част от лимита си и не можете да го изплатите през текущия месец и той ще бъде прехвърлен към следващия платежен срок и ще ви се начислява лихва. Друг неподходящ момент е тегленето в кеш от банкомат, защото тогава не може да използвате своя гратисен период.