Безлихвен Кредит България 2024

Много предпочитан и използван от българските граждани в днешно време е така наречения Безлихвен кредит. Съвсем очаквано е много хора да се възползват от вземането на заем без да се изисква плащането на лихва или по-просто казано ще върнат толкова, колкото са взели. По-долу ще разгледаме детайлно всичко касаещо този така желан кредит.

Най-добрите кредитни компании в България

4.9
Vivus
от 50лв.
До 1500лв.
Срещу лична карта
Български граждани или постоянно пребиваващи
Срок за връщане до 30 дни
Заяви онлайн
4.8
easycredit
oт 200 лв
до 9000 лв
от 3 месеца
до 13 месеца
усвояване до 24 часа
срещу лична карта
Заяви онлайн
4.8
Профи кредит
от 100лв
До 5000лв
От минимум 4 мес
До максимум 24 мес
Срещу лична карта
Български граждани или постоянно пребиваващи
Доказуеми доходи
Изплащане на равни месечни вноски
4.6
soscredit
от 50лв
До 7000лв
От минимум 3 мес
До максимум 60 мес
Срещу лична карта
Български граждани или постоянно пребиваващи
Безлихвен кредит

Какво е Безлихвен кредит

Безлихвен кредит представлява заем, който дава възможност на потребителите да задоволят свои малки и средно големи финансови потребности. Много често е срещан под наименованието кредит до заплата, тъй като се очаква той да бъде погасен в период от 15 до 30 дни, като времето се определя от компанията, която е отпуснала парите. Също е известен и като „безплатен кредит“, защото в действителност получавате услугата безплатно, от вас се изисква да си изплатите заема, като нямате никакви съпътстващи разходи. 

Най-често срещаният вид Безлихвен Кредит е бързия, краткосрочен заем. При този кредит получавате до 500 лева, с кратък срок на погасяване. Това е чудесна възможност да покриете свои неочаквани нужди.

Ползи от Безлихвен кредит 

Безспорна е ползата от този вид кредит, когато имате спешна нужда от пари и трябва да реагирате бързо. Много хора разчитат на тези активи и се възползват от тях непрекъснато, защото винаги изникват непредвидени разходи и плащания. Жилищни ремонти, високи битови сметки или просто искате да подмените старите (пералня, микровълнова, диван и т.н.). Често размера на кредита не надвишава 500 лева, което е прекрасно решение за непредвидени ситуации.

условия на безлихвен кредит

Кога мога да получа безлихвен кредит?

Определено безлихвените заеми са запазени за нови клиенти, това означава, че може да се възползвате само веднъж от безлихвен кредит, ако кандидатствате при един и същ кредитодател. В много случаи поради големия избор на фирми-кредитори на пазара, хората предпочитат, при спешна нужда от средства да заемат пари от различни компании.

Разбира се има и клиенти, които искат да ползват услугите на един кредитор и тогава техните последващи заеми ще бъдат с прилежаща лихва, но това е личен избор.

Какви са условията за погасяване

Безлихвените кредити са същите като бързите, което означава, че ще ги получите при същите условия на погасяване. Тоест в срок от 15 до 30 дни в зависимост от условията по договора ще трябва да изплатите кредита без никакви допълнителни разходи. Има случаи поради една или друга причина да не сте в състояние да си изплатите дълга в уговореното време, тогава е възможно удължаване на периода на погасяване. Трябва да имате предвид, че това вече е платена услуга и пропускайки плащане, безлихвения кредит се превръща в редовен заем и се налага да плащате лихва. Затова е добре да можете да си изплатите кредита навреме, но разбира се, ако това не е възможно може да изтеглите друг безлихвен кредит за погасяване на първия, за да избегнете излишни плащания към кредитора.

вземи безлихвен кредит

Често задавани въпроси

Колко пари мога да взема?

Този вид заеми се предлагат само от фирми за бързи кредити. Сумата, която отпускат варира от 50 до 500 лева с период на погасяване от 15 до 30 дни. 

Тези кредити наистина ли нямат никаква лихва?

Да, може да бъдете сигурни, че когато теглите безлихвен кредит няма да плащате никаква лихва, скрити доплащания или такси.

Струва ли си да се възползвам от тази оферта?

Да, това е най-добрата оферта в сферата на кредити. Съвсем очаквано е всеки да иска да се възползва от толкова изгоден кредит. На пазара има доста кредитни компании, което води до конкуренция между тях, това обосновава предлагането на все по-изгодни оферти, което е много добре за потребителя. 

Колко кредита мога да взема без лихва?

От една фирма може да вземете само един безлихвен кредит. Ако обаче кандидатствате в различни компании няма такива ограничения.