Златна кредитна карта

Златна кредитна карта не е само символ на висок стандарт и престиж, а и на практичност. Карта с такъв висок статус осигурява на собствениците си комфорт и много предимства. Облаги, специални предложения за хотели, ресторанти, самолетни билети, събития от различен характер. От Златна кредитна карта се възползват динамични хора, които пътуват често по бизнес и голям процент от техните плащания стават с карта. 

Най-добрите кредитни компании в България

4.9
Vivus
от 50лв.
До 1500лв.
Срещу лична карта
Български граждани или постоянно пребиваващи
Срок за връщане до 30 дни
Заяви онлайн
4.8
easycredit
oт 200 лв
до 9000 лв
от 3 месеца
до 13 месеца
усвояване до 24 часа
срещу лична карта
Заяви онлайн
4.8
Профи кредит
от 100лв
До 5000лв
От минимум 4 мес
До максимум 24 мес
Срещу лична карта
Български граждани или постоянно пребиваващи
Доказуеми доходи
Изплащане на равни месечни вноски
4.6
soscredit
от 50лв
До 7000лв
От минимум 3 мес
До максимум 60 мес
Срещу лична карта
Български граждани или постоянно пребиваващи
златна кредитна карта

Характеристика на златна кредитна карта

Тази кредитна карта е с по-висок кредитен лимит, но в същото време с по-ниски лихви.

Карти от такъв висок клас са с осигурени застраховки. Носят големи отстъпки при правене на покупки в определени търговски обекти, при резервации на хотели, VIP летищни зони и много други. Важно е също наличието на безплатна застраховка помощ при пътувания и висока защита на кредитната карта. Банките предлагат тези карти без годишна такса за първата година от използването им.

Предимства

Гарантиран по-висок кредитен лимит, нямат определен краен период на погасяване. Според индивидуалните предпочитания картата може да бъде издадена в евро, лева, американски долари. Лихва се начислява само върху изразходваната сума, която не е изплатена през гратисния период до 45 дни. След покриване на задължението, собственика може да се възползва от пълната сума, дори ако внася по картата свои средства, с които да оперира над своя кредитен лимит. Картодържателите се възползват от много намаления, бонуси, специални услуги. Картата се отличава с модерна, високоефективна защита от посегателства. Възможно е при желание от страна на клиента към главната карта да се издадат още карти, като всяка от тях е с безплатна застраховка при пътувания извън страната. Като цяло използването на златна карта носи със себе си специално отношение и много бонуси. 

Видове златна кредитна карта

Българските банки предлагат на своите клиенти Visa Gold и MasterCard Gold- обикновени и от по-висок клас Gold. И двата вида са напълно конкурентноспособни с чудесни условия, програми и бонуси. Издават се в предпочитана от клиента валута- лева, долари, евро. Кредитни карти с онлайн заявка или в офис на банка. За да станете собственик на една от тези карти трябва да имате депозирани пари в избрана от вас банка или по-високи приходи.

избери златна кредитна карта

Банки офериращи златна кредитна карта

Банка ДСК

ДСК предлага Mastercard и Visa Gold с револвиращ кредит, даващи на своите собственици финансова свобода и престиж. Редица преимущества, VIP отношение в страната и чужбина. С тези две кредитни карти може да плащате онлайн, да пазарувате във физически магазини, теглите пари в брой от банкомати, да резервирате и вземете самолетни билети, да запазвате хотелски стаи и много други удобства.

Предимства:

  • За ползването на картата разполагате с по-висок лимит
  • В рамките на 45 дни може да се възползвате от безлихвен кредит
  • Лихва се начислява само върху употребените средства
  • Без регламентиран период на погасяване
  • Вие сами избирате, кога да изплатите задълженията си 
  • Ако желаете може да внасяте собствени суми и да ги използвате над кредитния си лимит
  • Безплатна застраховка при пътуване извън страната
  • Възможност за получаване на допълнителни карти на ваше име или на името на лице посочено от вас
  • Карти с чип и висока степен на защита
  • Големи отстъпки в търговски обекти, хотели, ресторанти, наемане на кола под наем и други с Visa и Mastercard Premium.
  • Получаване на съобщение за всяка ваша транзакция и дължими суми
  • Ако по време на целия гратисен период успеете да погасите дълга си, няма да имате начисляваща се лихва при закупуване на продукти и стоки.
  • С кредитен лимит между 5000 и 40000 лева

Първа Инвестиционна Банка – Fibank

Fibank предлага Mastercard Златна с кредитен лимит от 5000 до 20000 лева. Издава се в предпочитана за вас валута- лева, американски долари, евро. Идваща със специални услуги и привилегии. Годишната такса е в размер на 100 лева при плащане на ПОС терминал годишния лихвен процент е 16%. Mastercard Златна разполага с висок кредитен лимит и безплатна застраховка при пътуване извън страната. Възможност за здравна застраховка „FiHealth Протект“.

Интересно предложение е участието в програмата Lounge Key.

Златна кредитна карта на Fibank ви дава достъп до над 600 специални летищни салони навсякъде по света. Без значение от вида на билетите и авиокомпанията, която използвате ще имате прекрасната възможност да прекарате времето си на летището в изисканата и стилна обстановка на Lounge Key. За да се възползвате от тези салони е достатъчно да разполагате със своята златна карта. Всеки клиент на банката плаща преференциална цена да ползва салоните.

златна кредитна карта

Често задавани въпроси

Какъв е срок за издаване на кредитна карта?

Срока е максимално бърз и процедурата е много опростена. Обикновено отнема няколко работни дни.

Какъв е максималния лимит на златна кредитна карта?

Банките предлагат различен максимален лимит. Най-често в диапазон от 50000 и 60000 лева.

Възможна ли е кредитни карти с онлайн заявка?

Да, напълно е възможно да заявите своята молба онлайн. Кредитните институции предлагат заявки по електронен път и нa място в офисите.