Златна кредитна карта не е само символ на висок стандарт и престиж, а и на практичност. Карта с такъв висок статус осигурява на собствениците си комфорт и много предимства. Облаги, специални предложения за хотели, ресторанти, самолетни билети, събития от различен характер. От златна кредитна карта се възползват динамични хора, които пътуват често по бизнес и голям процент от техните плащания стават с карта. 

златна кредитна карта

Характеристика на златна кредитна карта

Златна кредитна карта не е само символ на висок стандарт и престиж, а и на практичност. Карта с такъв висок статус осигурява на собствениците си комфорт и много предимства. Облаги, специални предложения за хотели, ресторанти, самолетни билети, събития от различен характер. От златна кредитна карта се възползват динамични хора, които пътуват често по бизнес и голям процент от техните плащания стават с карта. 

Характеристика на златна кредитна карта

Тази кредитна карта е с по-висок кредитен лимит, но в същото време с по-ниски лихви.

Карти от такъв висок клас са с осигурени застраховки. Носят големи отстъпки при правене на покупки в определени търговски обекти, резервации на хотели, VIP летищни зони и много други. Важно е също наличието на безплатна застраховка помощ при пътувания, висока защита на кредитната карта. Банките предлагат тези карти без годишна такса за първата година от използването им.

Предимства

Гарантиран по-висок кредитен лимит, нямат определен краен период на погасяване. Според индивидуалните предпочитания картата може да бъде издадена в евро, лева, американски долари. Лихва се начислява само върху изразходваната сума, която не е изплатена през гратисния период до 45 дни. След покриване на задължението, собственика може да се възползва от пълната сума, дори ако внася по картата свои средства, с които да оперира над своя кредитен лимит. Картодържателите се възползват от много намаления, бонуси, специални услуги. Картата се отличава с модерна, високоефективна защита от посегателства. Възможно е при желание от страна на клиента към главната карта да се издадат още карти, като всяка от тях е с безплатна застраховка при пътувания извън страната. Като цяло използването на златна карта носи със себе си специално отношение и много бонуси. 

Видове златна кредитна карта

Българските банки предлагат на своите клиенти Visa Gold и MasterCard Gold- обикновени и от по-висок клас Gold. И двата вида са напълно конкурентноспособни с чудесни условия, програми и бонуси. Издават се в предпочитана от клиента валута- лева, долари, евро. Кредитни карти онлайн заявка или в офис на банка. За да станете собственик на една от тези карти трябва да имате депозирани пари в избрана от вас банка или по-високи приходи.

избери златна кредитна карта

Банки офериращи златна кредитна карта

Банка ДСК

ДСК предлага Mastercard и Visa Gold с револвиращ кредит, даващи на своите собственици финансова свобода и престиж. Редица преимущества, VIP отношение в страната и чужбина. С тези две кредитни карти може да плащате онлайн, да пазарите във физически магазини, теглите пари в брой от банкомати, да резервирате и вземете самолетни билети, да запазите хотелски стаи и за много други удобства.

Предимства:

 • За ползването на картата разполагате с по-висок лимит
 • В рамките на 45 дни може да се възползвате от безлихвен кредит
 • Лихва се начислява само върху употребените средства
 • Без регламентиран период на погасяване
 • Вие сами избирате, кога да изплатите задълженията си 
 • Ако желаете може да внасяте собствени суми и да ги използвате над кредитния си лимит
 • Безплатна застраховка при пътуване извън страната
 • Възможност за получаване на допълнителни карти на ваше име или на името на лице посочено от вас
 • Карти с чип и висока степен на защита
 • Големи отстъпки в търговски обекти, хотели, ресторанти, наемане на кола под наем и други с Visa и Mastercard Premium.
 • Получаване на съобщение при всяка ваша транзакция и дължими суми
 • Ако по време на целия гратисен период успеете да погасите дълга си, няма да имате начисляваща се лихва при закупуване на продукти и стоки.
 • С кредитен лимит между 5000 и 40000 лева

Първа Инвестиционна Банка – Fibank

Fibank предлага Mastercard Златна с кредитен лимит от 5000 до 20000 лева. Издава се в предпочитана за вас валута- лева, американски долари, евро. Идваща със специални услуги и привилегии. Годишната такса е в размер на 100 лева, при плащане на ПОС терминал годишния лихвен процент е 16. Mastercard Златна разполага с висок кредитен лимит и безплатна застраховка при пътуване извън страната. Възможност за здравна застраховка „FiHealth Протект“.

Интересно предложение е участието в програмата Lounge Key.

Златна кредитна карта на Fibank ви дава достъп до над 600 специални летищни салони навсякъде по света. Без значение от вида на билетите и авиолинията, която използвате, ще имате прекрасната възможност да прекарате времето си на летището в изискана и стилна обстановка на Lounge Key. За да се възползвате от тези салони е достатъчно да разполагате със своята златна карта. Всеки клиент на банката плаща преференциална цена да ползва салоните.

златна кредитна карта

Често задавани въпроси

Какъв е срок за издаване на кредитна карта?

Срока е максимално бърз и процедурата е много опростена. Обикновено няколко работни дни.

Какъв е максималния лимит на златна кредитна карта?

Банките предлагат различен максимален лимит. Най-често в диапазон от 50000 и 60000 лева.

Възможна ли е кредитни карти онлайн заявка?

Да, напълно е възможно да заявите своята молба онлайн. Кредитните институции предлагат заявки по електронен път и нa място в офисите.