Отпускане на кредити без доказване на доходи

Отпускане на кредити без доказване на доходи не е невъзможна мисия. Този вид заеми са много търсени и предпочитани от хората в днешно време. Като цяло това са бързи кредити предлагани от небанкови кредитни компании, като процедурата по кандидатстване е много по-улеснена, отколкото при банките. По-надолу ще разгледаме всичко свързано с възможността за отпускане на кредити без доказване на доходи.

Най-добрите кредитни компании в България

4.9
Vivus
от 50лв.
До 1500лв.
Срещу лична карта
Български граждани или постоянно пребиваващи
Срок за връщане до 30 дни
Заяви онлайн
4.8
easycredit
oт 200 лв
до 9000 лв
от 3 месеца
до 13 месеца
усвояване до 24 часа
срещу лична карта
Заяви онлайн
4.8
Профи кредит
от 100лв
До 5000лв
От минимум 4 мес
До максимум 24 мес
Срещу лична карта
Български граждани или постоянно пребиваващи
Доказуеми доходи
Изплащане на равни месечни вноски
4.6
soscredit
от 50лв
До 7000лв
От минимум 3 мес
До максимум 60 мес
Срещу лична карта
Български граждани или постоянно пребиваващи
отпускане на кредити без доказване на доходи

Какво представлява отпускане на кредити без доказване на доходи

Кредити без доказване на доходи се оферират предимно от фирми за бързи заеми, но също е възможно и от банки. От този вид бързи кредити могат да се възползват граждани, които получават доходи от наем, рента, издръжка и други. Хора заработващи на хонорар, работещи в чужбина, пенсионери, жени в майчинство, фрийлансъри и други. От кредитоискателите не се изисква да бъдат на постоянен трудов договор и да доказват приходи от заплата или пенсия.

Предимства и недостатъци 

Основното предимство на тези заеми е възможността от тях да се възползват хора, които не са на постоянна работа. Това е чудесна възможност за хора със свободни професии.

Основният недостатък е по-високата лихва от тази при другите видове кредити.

Основни критерии при отпускане на кредити без доказване на доход

  • Притежавате имущество на ваше име
  • Съществуващи приходи – от хонорари, майчинство, от проект, от свободна професия, заплащане от бюрото по труда
  • Разполагате с нормална кредитна история
  • Работите и се самоосигурявате
  • Имате спестовна банкова сметка с редовни внасяния по нея
  • Месечни Доходи от наеми

Лесно ли е отпускане на кредити без доказване на доходи?

Да, търсеното и кандидатстването за такива заеми е изключително популярно в компаниите за бързи кредити. Единствено от кредитоискателя се изисква да докаже, че разполага с някакви приходи, за да може да си върне дълга. Кредити без доказване на доходи са теглят предимно от небанкови кредитни компании, защото процедурата е по-лека и бърза, отколкото при банките. Дори е възможно да кандидатствате, да бъдете одобрени и да получите парите си изцяло онлайн.

избери кредити без доказване на доходи

Отпускани суми

Отпусканата сума по тези кредити зависи от банката или компанията, към която сте се насочили. Банките могат да ви дадат суми достигащи до 10000 лева, а небанковите организации отпускат по-малки активи. В диапазон от 100 до 2000-3000 лева. При тях по-високата лихва играе ролята на гарант, чрез който заемодателя ще е сигурен, че няма да загуби пари. 

Погасяване на кредит без доказване на доходи

 

Отпускане на кредити без доказване на доходи често се срещат като краткосрочни заеми, със срок на погасяване от един до няколко месеца, в зависимост от политиката и условията на фирмата кредитор.

Кредит, който е за по-голяма сума се изплаща на месечни вноски, с изгодни лихви, ако успеете да се издължите в определения срок. Нормално е, ако сте изтеглили заем за период до 30 дни да погасите цялата сума наведнъж. Също така имате опция да изплатите дълга си преждевременно, ако разполагате с необходимите финанси и така да избегнете таксите.

Фирми за отпускане на кредити без доказване на доходи

Изи Кредит (EasyCredit)

Изи 2 е удобен, бърз кредит без доказване на доходи само срещу лична карта. С Изи 2 може да получите суми от 400 до 4000 лева, като изплащането става на двуседмични вноски. Сумата по кредита може да вземето до 24 часа в офис на фирмата или може да ви бъде доставена в собствения ви дом.

Сити Кеш (CityCash)

Cити Кеш предлага кредит за хора, които не са на трудов договор и не се изисква доказване на доход. Може да кандидатствате бързо и лесно онлайн за суми от 200 до 3000 лева. Със срок на възвращаемост от 11 до 37 седмици. Можете да усвоите заема още същия ден, като го получите от своя финансов консултант в собствения си дом или в офис на фирмата.

Бързо отпускане на кредити без доказване на доходи

Често задавани въпроси

Какви сума трябва да върна?

От вида и размера на кредита зависи, каква ще бъде сумата за погасяване и лихвата. Таксите се определят от фирмата отпускаща кредита. При някой има допълнителни такси. 

Какво означават кратките срокове на погасяване? 

Кратките срокове означават по-големи вноски, но в същото време по-малки лихви за целия период на кредита.

Мога ли да се възползвам от промоции при отпускане на кредити без доказване на доходи?

Да, може да се възползвате от няколко оферти и промоции. Редица кредитни компании предлагат безплатен първи заем, оферти за лоялни, редовни клиенти, безлихвен заем при следващо теглене.

Какво ще се случи, ако изпадна в несъстоятелност?

Ако изпитвате финансови проблеми при изплащане на кредита си, трябва веднага да говорите с кредитора си. За да може да ви съдейства при тази ситуация. Това е по-добрия избор вместо да се криете и отлагате поемането на отговорност.