Кредит за пенсионери

Кредит за пенсионери е финансов продукт, от който могат да се възползват хората в напреднала възраст. Много възрастни хора в България живеят оскъдно с минимални пенсионни възнаграждения. Имено заради това, те могат да се възползват от бързи кредити за пенсионери. Това са сравнително нови заеми на българския пазар и могат да бъдат усвоени в рамките на минути. Те се появиха на финансовия пазар поради редица причини и нужди. Въпреки, че пенсията е един от най-гарантираните доходи, много банкови и небанкови организации трудно отпускат големи суми на клиенти в трета възраст.

Най-добрите кредитни компании в България

4.9
Vivus
от 50лв.
До 1500лв.
Срещу лична карта
Български граждани или постоянно пребиваващи
Срок за връщане до 30 дни
Заяви онлайн
4.8
easycredit
oт 200 лв
до 9000 лв
от 3 месеца
до 13 месеца
усвояване до 24 часа
срещу лична карта
Заяви онлайн
4.8
Профи кредит
от 100лв
До 5000лв
От минимум 4 мес
До максимум 24 мес
Срещу лична карта
Български граждани или постоянно пребиваващи
Доказуеми доходи
Изплащане на равни месечни вноски
4.6
soscredit
от 50лв
До 7000лв
От минимум 3 мес
До максимум 60 мес
Срещу лична карта
Български граждани или постоянно пребиваващи
Кредит за пенсионери

Условия при кредит за пенсионери

Тези видове заеми се отпускат на базата на това, че получавате пенсия. Те могат да бъдат за старост, ранно пенсиониране, по инвалидност, наследствени или частни пенсии.

За да получите такъв кредит трябва да отговаряте на няколко условия независимо дали кандидатствате в банкови или небанкови финансови компании. 

Приемат се документите само на лица в законна пенсионна възраст (65+ г.) или хора които въпреки не навършена такава възраст се ползват от такова парично възнаграждение (например поради инвалидност). Също така трябва да предоставите документи, с които може да докажите, че получавате пенсия. Да имате българско гражданство, това е задължително изискване на всички компании.

Кандидатстване

Процеса по кандидатстване е лесен и опростен. От комфорта на собствения си дом, от компютъра или лаптопа си може да изпратите своето запитване, без да е необходимо да чакате на опашки пред офисите.

Като цяло всяка кредитна организация има свои условия за отпускане на кредит. За да заявите заем ви е необходима единствено лична карта. Размера на кредита се определя от големината на вашата пенсия и възрастта ви. Всичко което трябва да направите е да попълните онлайн формуляра в сайта на подбраната от вас компания. Предоставяйки поисканата информация и да изберете сумата, която желаете да ви бъде отпусната.

Избери кредит за пенсионери

Кога ще мога да получа парите по кредита?

Обикновено получаване на пари от банките отнема повече време, налага се да чакате седмици дори месеци за одобрение. Докато при небанковите финансови организации това е бърза и безпроблемна процедура заедно с получаването на сумата по кредита.

При бързите кредити след изпращането на вашето заявления ще получите обаждане от кредитен консултант, който лично ще ви даде отговор, въз основа на кредитната ви история. И след това в рамките на минути или няколко часа може да получите желаната сума на касите на Easy Pay или по банкова сметка.

Като цяло бързите кредити за пенсионери са чудесен продукт, създадени да помогнат на хората в тежко финансово положение, а не да го утежняват. Те не включват скрити лихви и такси, което е предпоставка за лоялни и чисти взаимоотношения.

Колко пари можем да изтеглим?

При бързи кредит за пенсионери от небанкови финансови организации няма фиксирана сума, защото хората вземат заем поради различни причини и нужди. Всеки клиент сам може да реши каква сума да поиска и запише на формуляра. Ако заявлението ви не бъде одобрено от първия път, след оценка на кредитните специалисти, вие може да опитате отново и отново, променяйки сумата, която ви е нужна да се справите със сегашното си положение. Просто размерът на кредита за пенсионери не е ограничен, както обикновено се получава при тези, които са предлагани от банка. 

Всеки заемодател предлага различни максимални суми. Като отпуснатите пари първоначално могат да бъдат от 300 до 1000 лева, а в последствие може да достигнат над 1000-2000 лева.

Избери кредит за пенсионери

Срокове на погасяване на кредит за пенсионери

Ако се насочите към избора на микро кредит, може да го изплатите, когато получите пенсията си или да плащате месечни погасителни вноски, за определения период от време. Ако сте изтеглили по-голяма сума месечните вноски ще бъдат за срок от 12, 18 или дори 24 месеца. Важно е да се знае, че периода на погасяване зависи от от вида на кредита и компанията, която го предлага, също и от възрастта на кредитозаемателя.

Често задавани въпроси

До колко време ще получа бърз кредит за пенсионери?

Отговорът на запитването ви за бърз кредит за пенсионери идва до минути или в рамките на 1-2 часа. Докато усвояването на сумата може да отнеме до няколко часа, но в същия работен ден.

Има ли кредити за пенсионери с 0% лихва?

На територията на България оперират кредитни фирми, които предлагат първи кредит с 0% лихва. Той обикновено е с по-малък размер, съобразен с месечните доходи от пенсията на клиента.

Как мога да кандидатствам?

Можете да кандидатствате онлайн, без поръчител и без да представяте излишни документи.