Онлайн издаване на кредитна карта

Онлайн издаване на кредитна карта в днешно време е лесно и бързо. Банковите и небанковите организации предлагат за удобство на своите клиенти издаването им онлайн. Много от българските граждани, които имат постоянни доходи използват кредитни карти. По своята същност те са вид кредит, предоставен от банка или кредитни компания. Когато имате нужда от средства, може да изтеглите пари срещу месечна такса.

Най-добрите кредитни компании в България

4.9
Vivus
от 50лв.
До 1500лв.
Срещу лична карта
Български граждани или постоянно пребиваващи
Срок за връщане до 30 дни
Заяви онлайн
4.8
easycredit
oт 200 лв
до 9000 лв
от 3 месеца
до 13 месеца
усвояване до 24 часа
срещу лична карта
Заяви онлайн
4.8
Профи кредит
от 100лв
До 5000лв
От минимум 4 мес
До максимум 24 мес
Срещу лична карта
Български граждани или постоянно пребиваващи
Доказуеми доходи
Изплащане на равни месечни вноски
4.6
soscredit
от 50лв
До 7000лв
От минимум 3 мес
До максимум 60 мес
Срещу лична карта
Български граждани или постоянно пребиваващи
онлайн издаване на кредитна карта

Характеристика на онлайн издаване на кредитна карта

Онлайн издаване на кредитна карта е част от бързо развиващия се технологичен свят. Напредничева услуга създадена изцяло да улесни потребителите и техните нужди. Кредитна карта се дава на клиенти, които притежават повече от 300 лева след приспадане на всички данъци, осигуровки от месечния им доход. Тя ви дава възможност да изплащате онлайн заемите си в банки или кредитни организации. Заема, който сте изтеглили от кредитната си карта ще бъде без лихва, обикновено първите 6 месеца.

Ползи от онлайн издаване на кредитна карта

Много са ползите от кредитните карти онлайн, като някой от тях са следните:

  • Плащане бързо, лесно и сигурно в интернет
  • Разполагате със средства във всеки един момент
  • Създаване на една добра кредитна история, при навременно погасяване
  • Използване навсякъде по света
  • Ползване на кредитната карта безконтактно за по-голямо удобство 

Кредитни карти онлайн- видове

На първо място е онлайн издаване на кредитна карта за лични нужди. Тази карта има много приложения. Пазаруване в интернет, резервиране на хотели и транспортни билети, покупки на техника, мебели в търговски обекти и много други. Всичко това е възможно да се случи дори когато нямате налични средства, но разполагате с кредитна карта.

Освен карти за индивидуално ползване има и такива предназначени за бизнес сектора или така наречените фирмени кредитни карти. Техният кредитен лимит е доста висок, може да достигне до 50000 лева. За суми, като 100 лева изтеглени от картата не се изисква обезпечение.

Избери онлайн издаване на кредитн карта

За какво да внимаваме при използване на кредитна карта онлайн

1. Онлайн издаване на кредитна карта е бързо и удобно и веднага се сдобивате с екстра средства за разплащане във всякакви ситуации. Това обаче не означава, че не трябва да сте внимателни, обмислете добре, за какво точно ще харчите парите. Ще имате ли възможност навреме да погасявате вноските си, дали това няма да се отрази на бюджета ви. Много от банките издаващи кредитни карти очакват от вас да покриете минимум 3% от изтеглената сума. Естествено, ако може да си позволите е добре да плащате и повече от минимума. Също така имайте предвид, че банките и небанковите кредитни компании предлагат и гратисен период, свободен от лихва, през който може да изплатите цялото си задължение.

2.  Паричен отчет

Следете сумите, които използвате от кредитната карта, за да може да сте сигурни, че харчите разумно и по предназначение.

3. Месечни вноски

Бъдете редовни по плащането на месечните си вноски. Това е изключително важно, защото забавяния и отлагания се отразяват на кредитното ви досие и водят до плащане на излишни такси.

Онлайн издаване на кредитна карта- Банки

Пощенска банка

Пощенска банка предоставя на своите клиенти прекрасната възможност за онлайн издаване на кредитна карта също и получаването и на удобен за вас адрес.

Процеса е както следва: След изпращане на онлайн заявление до избраната от вас Пощенска банка, служител клиентски отдел се свързва с желаещия за да уточни предпочитания от него начин за получаване-на адрес или в клон на банката. Освен заявление, онлайн се подписва и договора при одобрение. Подписа е електронен, чрез мобилно приложение на „Евротръст Технолоджис“.

Инвестбанк

С Инвестбанк може да кандидатствате за онлайн издаване на кредитна карта Mastercard или VISA. Това е бърз процес отнемащ малко време, просто отворете официалната интернет страница на банката и на обозначеното място попълнете личните си данни. Консултант ще се свърже с вас за да уточни как бихте желали да получите картата си, ако сте одобрен.

С тези карти имате възможност да получите бонус в размер на 0,5% от сумата по транзакцията направена при покупка в магазин на ПОС терминал или онлайн. Банката изплаща веднъж на всеки 6 месеца събраната сума по вашата карта. Кредитните карти се отличават с доста продължителен гратисен период – до 60 дни. Използваният кредитен лимит може да бъде изплатен до края на следващия месец, без никаква лихва.

онлайн издаване на кредитна карта

Често задавани въпроси

Какво трябва да направя, когато срока на ползване на кредитната ми карта изтича?

При такива случаи банката издава нова карта, по-рано от датата на настоящата изтичаща такава. Притежателят получава новата карта в клон на банката, удобен за него.

Какво представлява онлайн банкиране?

Електронно банкиране е изцяло онлайн, изключително удобен метод за достъп до услугите на банката. Чрез него можете да извършвате банкови преводи по всяко време, да откривате депозити, да проверявате когато пожелаете движението по сметката си и др.

Какво е кредитен рейтинг?

Той е мярка за оценяване на платежоспособността на клиента в настоящия момент. Кредитния рейтинг включва цялостната кредитна история на лицето, неговите задължения и други. Да имаш добър кредитен рейтинг е изключително важно при евентуални бъдещи заеми.