Отпускане на кредити без доказване на доходи не е невъзможна мисия. Този вид заеми са много търсени и предпочитани от хората днешно време. Като цяло това са бързи кредити предлагани от небанкови кредитни организации, като процедурата по кандидатстване е много по-улеснена, отколкото при банките. По-надолу ще разгледаме всичко свързано с възможността за отпускане на кредити без доказване на доходи.

отпускане на кредити без доказване на доходи

Какво представлява отпускане на кредити без доказване на доходи

Кредити без доказване на доходи се оферират предимно от фирми за бързи заеми, но също е възможно и от банки. От този вид бързи кредити могат да се възползват граждани, които получават доходи от наем, рента, издръжка и други. Хора работещи на хонорар, работещи в чужбина, пенсионери, майчинство, фрийлансъри и други. От кредитоискателите не се изисква да бъдат на постоянен трудов договор и да доказват приходи от заплата или пенсия.

Предимства и недостатъци 

Основното предимство на тези заеми е възможността от тях да се възползват хора, които не са на постоянна работа. Чудесна възможност за хора със свободни професии.

Основният недостатък е по-високата лихва, от тази при другите видове кредити.

Основни критерии при отпускане на кредити без доказване на доход

  • Притежавате имущество на ваше име
  • Съществуващи приходи – от хонорари, майчинство, от проект, от свободна професия, заплащане от бюрото по труда.
  • Разполагате с нормална кредитна история
  • Работите и се самоосигурявате
  • Имате спестовна банкова сметка с редовни внасяния по нея
  • Месечни Доходи от наеми

Лесно ли е отпускане на кредити без доказване на доходи?

Да, търсеното и кандидатстването за такива заеми е изключително популярно в компаниите за бързи кредити. Единствено от кредитоискателя се иска да докаже, че разполага с някакви приходи, за да може да си върне дълга. Кредити без доказване на доходи са теглят предимно от небанкови кредитни компании, защото процедурата е по-лека и бърза, отколкото при банките. Дори е възможно да кандидатствате, бъдете одобрени и да получите парите си онлайн.

избери кредити без доказване на доходи

Отпускани суми

Отпусканата сума по тези кредити зависи от банката или компанията, към която сте се насочили. Банките могат да ви дадат суми достигащи до 10000 лева, а небанковите организации отпускат по-малки активи. В диапазон от 100 до 2000-3000 лева. При тях по-високата лихва играе ролята на гарант, чрез който заемодателя ще е сигурен, че няма да загуби пари. 

Погасяване на кредит без доказване на доходи

 

Отпускане на кредити без доказване на доходи често се срещат като краткосрочни заеми, със срок на погасяване от един до няколко месеца, в зависимост от политиката и условията на фирмата кредитор.

Кредит, който е за по-голяма сума се изплаща на месечни вноски. С изгодни лихви, ако успеете да се издължите в определения срок. Нормално е, ако сте изтеглили заем за период до 30 дни да погасите цялата сума наведнъж. Също така е възможно да изплатите дълга си преждевременно, ако разполагате с необходимите финанси и да избегнете такси.

Фирми за отпускане на кредити без доказване на доходи

Бързи кредити за пенсионери от ИзиКредит (EasyCredit)

ИзиКредит отпуска на пенсионери кредит с лесно и бързо одобрение. За суми от 100 до 2500 лева и срок на погасяване от 3 до 12 месеца. Месечното оскъпяване е 3.50% с фиксирана лихва, която не се променя през целия период.

Кредисимо (Credissimo)

Кредисимо предлага заем Кредисимо плюс за суми от 200 до 5000 лева със срок на погасяване от 3 до 24 месеца. Без начисляване на скрити такси за периода на договора. 

Годишен процент на разходите (ГПР) може да бъде максимум в размер от 50%.

Бързо отпускане на кредити без доказване на доходи

Често задавани въпроси

Какви сума трябва да върна?

От вида и размера на кредита зависи, каква ще бъде сумата за погасяване и лихвата. Таксите също зависят от фирмата отпускаща кредита. При някой има допълнителни такси. 

Какво означават кратките срокове на погасяване? 

Кратките срокове значат по-големи вноски, но в същото време по-малки лихви за целия период на кредита.

Мога ли да се възползвам от промоции при отпускане на кредити без доказване на доходи?

Да, може да се възползвате от няколко оферти и промоции. Редица кредитни компании предлагат безплатен първи заем, оферти за лоялни, редовни клиенти, безлихвен заем при следващо теглене.

Какво ще се случи, ако изпадна в несъстоятелност?

Ако изпитвате финансови проблеми при изплащане на кредита си, трябва веднага да говорите с кредитора си. За да може да ви съдейства при тази ситуация. Това е по-добрия избор вместо да се криете и отлагате поемането на отговорност.